Artikelen door 'Adinda Akkermans' - Terug naar beginscherm
Adinda Akkermans / zondag 18 maart 2018 / Human

TV - Video

Het Filosofisch Kwintet

Onder leiding van Clairy Polak praten filosofen en andere denkers over belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. Adinda werkt dit jaar voor het vierde seizoen mee als researcher voor dit televisieprogramma van HUMAN.

/1153.jpg
Adinda Akkermans / woensdag 26 maart 2014 / Daily Matters

Artikelen / Interview

‘Opeens was hij niet meer die idioot’

In de documentaire Last Hijack volgen Femke Wolting en Tom Pallotta een Somalische piraat. “Alle jongemannen willen met hem mee”

/1154.jpg
Adinda Akkermans / zaterdag 15 februari 2014 / Autres Directions

Boeken / Persoonlijke herinneringen aan het kabinet-Den Uyl

Ministerraad op vrijdag

Adinda heeft het dagboek uitgegeven van haar opa Boy Trip, mininister van wetenschapsbeleid in het Kabinet Den-Uyl. Ter aanvulling  interviewde ze alle ministers uit dat roemruchte kabinet die nog in leven zijn: Dries van Agt, Jos van Kemenade, Tjerk Westerterp, Ruud Lubbers, Jan Pronk en met de oud-staatssecretarissen Marcel van Dam en Laurens Jan Brinkhorst.

Adinda Akkermans / donderdag 16 januari 2014 / NRC Handelsblad

Artikelen / Achtergrond

In Silicon Valley leef je in de toekomst

Bankpresident Klaas Knot roept jonge ondernemers op hier te blijven. Maar waarom zouden ze, als intussen Silicon Valley lonkt?

Adinda Akkermans / vrijdag 20 december 2013 / VPRO-gids

Artikelen

Tot zover De Avonden

VPRO’s De avonden zond vrijdag 20 december voor het laatst uit. Een terugblik op het instituut waar achttien jaar lang kunst en cultuur zonder beperkingen kon worden opgedist.

/1155.jpg
Adinda Akkermans / zondag 26 mei 2013 / IKON-Radio 5

Radio 1 / Interview

OBA Live

In het radioprogramma OBA Live iedere donderdag een gast over zijn of haar toekomstvisie. Kijk hier afleveringen terug en vind informatie over de eerstvolgende uitzending.

Adinda Akkermans / woensdag 6 maart 2013 / nrc.next

Artikelen

Waarom zou je elkaar níet vertrouwen?

Uit ergenis over de dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met strenge voorwaarden en kleine lettertjes besluiten steeds meer zelfstandigen zich te verenigen in een Broodfonds. Maar hoe ver reikt de loyaliteit van een groep en wat is daar voor nodig?

/1158.jpg
Adinda Akkermans / vrijdag 19 oktober 2012 / NRC Handelsblad

Artikelen / Reportage

'Ik hoop dat het nu afgelopen is'

Richard Klinkhamer bezocht de try-out van de voorstelling Woensdag Gehaktdag, van het Noord Nederlands Toneel, gebaseerd op zijn boek over de moord op zijn vrouw.

/1159.jpg
Adinda Akkermans / zondag 30 september 2012 / VPRO Gids

Artikelen / Interview

Freek de Jonge vs. Sywert van Lienden

 

Op verzoek van de VRPO Gids gaat de ietwat sombere caberetier Freek de Jonge(67) in gesprek met de optimistische G500-oprichter Sywert van Lienden(21).