Artikelen in 'Audiotours' - X
/3999.png
Bureau Boven / woensdag 21 maart 2018

Audiotours

Bureau Boven maakt audiotours

Op sommige plekken van de stad of het platteland lijken de verhalen wel in de lucht te hangen. Wij vangen ze en brengen ze tot leven in mooi gemaakte audioverhalen. Met onze audiotours brengen we een extra laag aan in stad, platteland of museum.

 

Afbeelding: Freepik

/2805.jpg
Bureau Boven / vrijdag 27 november 2015

Audiotours / Nieuw!

Strijp-S Stories

Tijdens de Dutch Design Week 2015 lanceerden we Strijp-S Stories, onze nieuwe audiotour. Het oude Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven was altijd een gebied van innovatie en nieuwe technologie. Decennialang was het echter verboden gebied voor niet-medewerkers. Nadat Philips begin 21e eeuw langzaam uit het gebied wegtrok werd het over genomen door jonge designers en andere creatieven. Luister hier naar een kleine preview.

 

 

/1302.jpg
Bureau Boven / zondag 31 augustus 2014

Audiotours

Preview Tolhuistour

De Tolhuistour voert de bezoekers via muziek, geluid en vertellingen langs intrigerende verhalen uit het verleden. Zo hoor je over het galgenveld, waar Elsje Christiaens in 1664 werd opgehangen, maar ook over de liefdesboom die ernaast stond. Actrice Willeke van Ammelrooy vertelt hoe ze haar carrière bij Shell begon, oud-politicus Wijnand Duyvendak herbeleeft de Spektakelblokkade, een demonstratie tegen Shell. Kunstenaar Lucebert wordt opgevoerd als inspiratiebron voor de huidige Tolhuistuin, maar ook als dakloze die zich warm hield aan de motor van de pont. Daarnaast tonen de huidige bewoners hun werk: zoals de 3D-printer van DUS Architecten waaruit binnenkort een grachtenpand zal verrijzen. Luister hierboven enkele fragmenten.

 

Wilt u de tour lopen? Hier vindt u meer informatie: www.tolhuistuin.nl/tolhuistour

 

/1150.jpg
Bureau Boven / maandag 26 mei 2014

Audiotours / Van galgenveld tot 3-D printer

De Tolhuistour

De Tolhuistour is een audiotour over een bijzonder gebied van Amsterdam, net aan de overkant van het IJ. Zeventig jaar lang huisde Shell hier en was het hermetisch afgesloten voor niet-werknemers. Pas sinds enkele jaren is het weer toegankelijk voor publiek. Met de komst van de Tolhuistuin, EYE en tientallen creatieve bedrijven is het voormalig ‘Siberië van Amsterdam’ niet meer van de kaart te denken.