Bureau Boven
vrijdag 27 november 2015 / / audiotour Dutch Design Week Strijp-S

Audiotours / Nieuw!

Strijp-S Stories

Tijdens de Dutch Design Week 2015 lanceerden we Strijp-S Stories, onze nieuwe audiotour. Het oude Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven was altijd een gebied van innovatie en nieuwe technologie. Decennialang was het Philipsterrein in Eindhoven verboden gebied voor niet-medewerkers. Nadat Philips begin 21e eeuw langzaam uit het gebied wegtrok werd het over genomen door jonge designers en andere creatieven. 

 

Dwaal met de Strijp-S Stories audiotour over het terrein en hoor de spannendste verhalen over heden en verleden. Leer alles over de vrije geesten van het NatLab; wat er bruist en borrelt bij de jonge creatieven die zich verschuilen achter de gevels waar vroeger nog de dvd-speler werd ontwikkeld en hoor verhalen over papegaaien in tv-studio’s en de eerste elektronische muziek van Kid Baltan die dance-dj’s van nu nog steeds inspireert. En wat te denken van ’slimme’ vloeren en meebewegende lantaarnpalen? Misschien zijn die wel heel gewoon in de toekomst! Via de Strijp-S Stories app hoort u het hele verhaal van Strijp-S, vertelt door de betrokkenen zelf en met muziek van Bram Kniest (St. Tropez, Go Back to the Zoo).

 

Praktische info:

Download de gratis Strijp-S Eindhoven app op uw smartphone of tablet en ga naar ’audiotour’. De tour start bij de portiersloge en duurt ongeveer een uur. De app wijst u de weg. De verhalen zijn ook los van elkaar te beluisteren.

 

Strijp-S Stories hebben we gemaakt in samenwerking met Tjitske Mussche, Yvette Nieuwstad en Bram Kniest. Gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB-fonds, Cultuurfonds Strijp-S en Philips.