Artikelen in 'Festivals' - X
Bureau Boven / woensdag 5 juli 2017

Festivals / Pop-up Museum

I'm So Angry (I Made a Sign) op Lowlands

Ons I'm So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum over revolutie en protest zal deze zomer te zien zijn op Lowlands en op de Uitmarkt. In oktober staan we ook op filosofiefestival Brainwash in Amsterdam. Het museum maakt onderdeel uit van het Iron Curtain Project.

/3279.jpg
Bureau Boven / maandag 4 april 2016

Festivals / Interviews met activisten, kunstenaars en regisseurs

Bureau Boven op het Movies that Matter Festival

Voor het Movies that Matter Festival maakten we - voor het vierde jaar op rij alweer - de Daily Matters. Iedere dag verscheen een artikel van een van ons op de site van het festival en de site van dagblad Trouw. Met veel plezier werkten we aan de verhalen van de bijzondere gasten van het festival. Zo sprak Catrien met de regisseur/ activist van Hooligan Sparrow, interviewde Roos de Noord-Koreaanse kunstenaar Sun Mu. Hopelijk tot volgend jaar!

/3277.jpg
Bureau Boven / dinsdag 29 maart 2016 / One World Film Festival Praag

Festivals / Een avond over geheimen in woord, beeld en geluid

Iron Curtain Project in Praag

Deze maand organiseerde het Iron Curtain Project weer een evenement op locatie. Dit keer waren we in Praag tijdens het One World Film Festival. Via oproepen op de nationale Tsjechische radio vroegen we de afgelopen maanden mensen hun geheimen over het communistisch tijdperk met ons te delen. Tijdens ons evenement ToldUntold presenteerden we het publiek een avond vol bijzondere verhalen.

/2525.jpg
Bureau Boven / maandag 1 juni 2015

Festivals / Museum

Iron Curtain Project Pop-up

De bergschoenen van vader, een oude vijzel, een elektrisch weerstandje - het lijken doodnormale voorwerpen, maar ze vertellen verhalen over angst en hoop, geschiedenis en heden. Het pop-up museum van het Iron Curtain Project stelt deze voorwerpen tentoon, en vertelt de verhalen in tekst en audiofragmenten.

/1804.jpg
Bureau Boven / vrijdag 20 maart 2015

Festivals / Daily Matters Festivalkrant

Movies that Matter 2015

Ook dit jaar doen wij weer verslag van een van de leukste en interessantste filmfestivals van Nederland: Movies that Matter in Den Haag. We interviewen regisseurs, acteurs en mensenrechtenactvisten voor de digitale dagkrant Daily Matters. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief!

Bureau Boven / donderdag 20 maart 2014

Festivals / Movies that Matter

Daily Matters

Voor het tweede jaar maakte Bureau Boven de online festivalkrant voor het Movies that Matter Film Festival in Den Haag. We interviewden regisseurs en activisten van overal ter wereld en legden 7 dagen lang de sfeer vast. De Daily Matters is hier terug te lezen.

/1166.jpg
Bureau Boven / zaterdag 28 september 2013

Festivals / krant

Bureau Boven op Nuit Blanche

Op 28 september werd in Amsterdam voor de vijfde keer Nuit Blanche gehouden. Dit keer lag de focus op het Red Light District: op verschillende locaties werden theatervoorstellingen gehouden, exposities en ontstonden pop-up-bars. In de Brakke Grond werd Stichting Nieuwe Helden uitgenodigd om hun Creatieve Stad te stichten.

/1149.jpg
Bureau Boven / zaterdag 7 september 2013

Festivals / Into the Great Wide Open

Krant

Tot onze grote vreugde werden we gevraagd het Logboek voor Into The Great Wide Open te maken. Daar zeiden we dus geen nee tegen. We spraken met Broeder Dieleman over het zingen van dronken psalmen, zagen straaljagers vliegen en luisterden naar opwindende trommels van mooie Kitty, Daisy and Lewis