Bureau Boven
woensdag 7 december 2016 / Thomas Brauner

In ontwikkeling / Multimediaal journalistiek project

The Iron Curtain Project

Vijfentwintig jaar na de val van de Berlijnse muur lanceerden wij in 2014 het Iron Curtain Project: met online verhalen en offline evenementen. Samen met uitgeverij Autres Directions en ontwerper Tijl Akkermans onderzoeken we in een periode van vijf jaar wat er over is van het optimisme van '89, en hoe het voormalige IJzeren Gordijn nog steeds een rol speelt in het dagelijks leven van ouderen én jongeren in Oost-Europa.

 

De website groeit en groeit met persoonlijke verhalen; geschreven, film en audio. Ook organiseren we evenementen, zoals een pop-up museum over vluchtelingen uit Oost-Europa in Amsterdam, een interviewworkshop voor studenten in Hongarije en het multimediale verhalenprogramma TOLDUNTOLD (met theater, animatiefilmpjes en radiodocumentaires) over het dagelijks leven tijdens het communisme op het One World Film Festival in Praag.

 

De geschreven artikelen zijn onder meer gepubliceerd op De Correspondent. De documentaire was te zien tijdens IDFA 2015.

Afgelopen juni publiceerden we onze nieuwe longread 'De Terugkeer van het prikkeldraad' bij uitgeverij Fosfor over het oude en het nieuwe Ijzeren Gordijn in Hongarije. 

 

De komende jaren volgen veel meer verhalen. Mis niks en schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Twitter.