Bureau Boven
dinsdag 29 maart 2016 / One World Film Festival Praag / / Communisme Dodo Gombar Iron Curtain Project Praag ToldUntold Tsjechiƫ

Iron Curtain Project / Een avond over geheimen in Praag

Told Untold

Verhalen over het communisme van alledag. Verhalen die ertoe doen.

Bijvoorbeeld over de man die niet in het communisme geloofde, maar toch de beste propagandamaker van het regime was. En over Mevrouw B, die nog steeds de naam van de vrouw die haar bespioneerde niet hardop uit kan spreken.

 

Op het festival hebben we ze verschillende verhalen laten zien/ horen: 

 

Dodo Gombar, creatief leider van het Tsjechische theater Švandovo divadlo, schreef speciaal voor het Iron Curtain Project een monoloog. Jakob Erftemijer, acteur bij het gezelschap van Gombar voerde de monoloog uit.


We preseerden drie korte animatiefilms van de Nederlandse animatoren, Marieke Hollander (o.a. NTR), Anne van Wieren (o.a. NRC) en Ineke Goes. En journalist van de Tsjechische radiozender Rozhlas, Britt Jenssen, presenteerde haar twee korte audiodocumentaires.

 

Binnenkort zullen de animaties en een verslag van het evenement ook op de site www.ironcurtainproject.eu te vinden zijn. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven!