Artikelen door 'Mira Zeehandelaar' - Terug naar beginscherm
/3626.png
Mira Zeehandelaar / vrijdag 27 januari 2017

Radio 1 / Documentaire Radio 1

Een groot liefdesverhaal

De Liefde is het beste, sappigste, gevoeligste, verdrietigste onderwerp ooit om over te vertellen. De liefde is universeel aanwezig; iedereen laat zich er door leiden. In Een Groot Liefdesverhaal vertellen bijna 30 Nederlanders van jong tot oud over hun liefdesleven. Mira deed de interviews.

/3245.jpg
Mira Zeehandelaar / zondag 28 februari 2016

Radio 1 / VPRO

VPRO's Woord

Sinds 1 januari 2016 is Mira vaste redacteur & samensteller bij het VPRO radioprogramma Woord. Samen met de redactie luistert ze naar goede verhalende radio van alle tijden, en selecteert de mooiste verhalen voor het online platform woord.nl, de uitzending (Radio 1, vrijdagnacht 02.00-07.00 uur) en de podcasts.

 

 

/3244.jpg
Mira Zeehandelaar / maandag 31 augustus 2015

Artikelen / Wordt Vervolgd

'Ik voel gewoon dat mijn zoon nog leeft'

De 43 studenten in Mexico die vorig jaar na een protestactie ‘verdwenen’, zijn nog altijd niet terecht. Ze zijn ontvoerd en vermoord door een drugsbende, zegt de regering, die de zaak wil afsluiten. Maar de nabestaanden leggen zich daar niet bij neer. Omar García, een van de studenten uit de oorspronkelijke groep: ‘Politici hebben er een soapserie van gemaakt.’

/2724.jpg
Mira Zeehandelaar / dinsdag 7 juli 2015

Artikelen / De Correspondent | Iron Curtain Project

De angst voor de Russen is terug in Litouwen

Neringa Rekašiūtė (27) groeide op in een vrij en onafhankelijk Litouwen. Toch is ze bang voor Rusland. En zij niet alleen: om zich sterker te maken tegenover de Russen voerde Litouwen begin dit jaar de dienstplicht weer in. Misha Furman (67) snapt wel waar ze bang voor is. Hij groeide op in Litouwen tijdens de Sovjettijd. “‘De geschiedenis mág zich niet herhalen.”

/1212.jpg
Mira Zeehandelaar / zaterdag 25 april 2015 / Hivos

Boeken / Hivos

Handboek: Stop kinderarbeid

Mira schreef een boek over kinderarbeid voor ontwikkelingsorganisatie Hivos. Verschenen in april 2015. 

 

/1202.jpg
Mira Zeehandelaar / maandag 11 november 2013 / NTR

Radio 1 / NTR Interview WesterborkLuisterpad

Op een platte boerenkar

Henk Eleveld bracht met zijn boerenkar Joden van het station in Hooghalen naar Kamp Westerbork, hij 'wist niet beter'. Maar toen een Joodse vrouw van zijn kar sprong en in de bosjes beviel van een baby, vond hij de situatie wel heel eigenaardig worden.

Mira Zeehandelaar / zondag 2 juni 2013 / Daily Matters

Artikelen / achtergrond

Het verhaal achter de littekens

Alleen vluchtelingen met een waterdicht verhaal over hun vervolging‚ maken in Nederland nog kans op een verblijfsvergunning. Veel asielzoekers kunnen echter niet coherent over hun lot vertellen. Sinds 2011 helpen artsen en psychologen van het iMMO met de medische onderbouwing van het asielverhaal. 

/1194.jpg
Mira Zeehandelaar / donderdag 21 maart 2013 / Daily Matters

Artikelen / interview

Aan tafel met de moordenaar van je zoon

In 2002 wordt de zoon van Robi Damelin vermoord door een Palestijnse scherpschutter. Sindsdien is de Israëlische moeder op zoek naar verzoening met de moordenaar van haar kind. “Het is niet makkelijk, maar ik moet dit doen.”

/1193.jpg
Mira Zeehandelaar / zaterdag 9 februari 2013 / Het Parool

Artikelen

Oud brood is brandstof voor moskee

De Koran zegt dat oud brood moet worden terug gegeven aan de aarde. Maar stadsdeel West kieperde het gewoon in de vuilniswagen. Kunstenaarscollectief PinkPony Express zet het brood nu om in energie voor de moskee.

/1180.jpg
Mira Zeehandelaar / dinsdag 30 oktober 2012 / Ode Magazine

Artikelen

'Het woord is aan ons'

Een gevaar voor de nationale veiligheid, aanstichter van vele opstanden en schrijver van verboden boeken. De 84-jarige professor Gene Sharp wordt wereldwijd gevreesd om zijn ideeën over vreedzaam protest. 

/1197.jpg
Mira Zeehandelaar / zaterdag 15 september 2012 / Het Parool

Artikelen / De Kamermaker

Een 3D-printer bouwt je eigen huis op maat

Een tuinhuis in je lievelings-kleur, een tentje voor Lowlands of een huis met zelfontworpen kamers. Een 3D-printer in Amsterdam maakt ze.