Bureau Boven
zaterdag 3 januari 2015 / Foto: Aisha Zijpveld

Overigen / Talkshow

Radio Noord: 2040

Bureau Boven presenteert '2040', een vierdelige talkshow over de toekomst, live vanuit de nieuwste hotspot van Amsterdam-Noord, het Paviljoen van de Tolhuistuin. Centraal staat het jaar 2040. Is de man nog nodig over 25 jaar? Waarmee verdienen we ons geld? Blijven we die ene liefde trouw als we steeds ouder worden? En wie zijn we zelf tegen die tijd? Bureau Boven ontvangt samen met presentatrice Lauren Verster (bekend van de AVRO) gasten die voorop lopen en vooruit kijken.

 

Komende aflevering op zondag 8 maart gaat het over De Liefde in 2040. Met onder meer: 


- Krijgen we steeds meer exen? Daarover en meer vertelt Jan Latten. Hij is hoofddemograaf van het CBS en hoogleraar Sociale Demografie aan de Universiteit van Amsterdam.
- Bellen naar je geliefde aan de andere kant van de wereld kon al, maar straks kun je elkaar ook op afstand aanraken. Ondernemer Fredric Petrignani vertelt over de technologische mogelijkheden en de gevolgen daarvan.
- Nederland telt 2,8 miljoen eenpersoonshuishoudens en dat worden er alleen maar meer. Waarom zou je vriendschap eigenlijk niet vastleggen bij de notaris? Journalist Maartje Duin is lijsttrekker van de Single Issue Partij en pleit voor singlesemancipatie.
- En: laat je eigen liefdesleven voorspellen door waarzegger en medium Brigitte Kramer.

 

20.00 uur in het Paviljoen van de Tolhuistuin. Kaarten zijn hier te bestellen. 

 

 

------------------------

 

Eerdere afleveringen van Radio Noord:

 

In de eerste aflevering op zondag 5 oktober ging het over de Man in 2040. Hoe moet het verder met de man als vrouwen steeds dominanter worden? Met o.a.documentairemaker en schrijver Sunny Bergman, Imam Yassin Elforkani, onderzoeker en jongenscoach Jens van Tricht en culinair journalist Meneer Wateetons.

 

In de tweede aflevering op zondag 8 februari ging het over Het Eeuwige Leven. We worden met zijn allen steeds ouder. Als dat de vooruitzichten zijn, doen we tegen die tijd dan nog aan monogamie? Hoeveel carrières maken we in één leven? En hoe gaan we om met de dood? Laten we ons invriezen, bouwen we een digitale kloon van onszelf, of starten we een nieuwe gemeenschap op Mars? Met onder meer schrijfster Hanna Bervoets, cabaratiere Jacquelien de Savornin Lohman (81), schrijver Joris van Casteren en futurist Yori Kamphuis. 

 

 

Later dit seizoen:

 

12 april 2015: Wie ben ik in 2040