Emmie Kollau
vrijdag 11 september 2015 /

Radio 1 / Documentaire radio 1

Genomineerd voor de Prix Europa 2015!

Peter van Beek zoekt al vijfentwintig jaar zijn biologische moeder. Hij weet wie ze is en waar ze woont, maar heeft haar nooit gesproken. Soms rijdt hij langs haar huis en gluurt over de schutting. In het dagelijks leven is hij fotograaf. Deze radiodocumentaire was op 11 januari op radio 1 te horen, en is genomineerd voor de Prix Europa 2015 in Berlijn.

 

Vorig jaar publiceerde de hij het fotoboek The Good, the Bad and the Roma, resultaat van tien jaar lang reizen langs Roma- en Sintikampen door heel Europa Juist in de chaos van armoedige Romakampen voelt Van Beek zich thuis. Soms vraagt hij zich af of dat soms in zijn genen zit.

 

Scene uit de docu (originele opname)

 

De fotograaf werd geadopteerd toen hij vier maanden oud was. Daar waar het tv-programma Spoorloos ophoudt, namelijk als verloren gewaande familieleden elkaar huilend in de armen vallen, gaat 'De Fotograaf, de Havenzanger en de vrouw die niet gekend wil worden' verder. Het is een verhaal over rusteloosheid, bloedbanden en de drang om te weten waar je vandaan komt. Luister hier de hele documentaire terug: http://www.npodoc.nl/documentaires/series/radio-doc/2015/de-fotograaf--de-havenzanger-en-de-vrouw-die-niet-gekend-wil-worden.html