Artikelen door 'Roos Menkhorst' - Terug naar beginscherm
Roos Menkhorst / woensdag 25 oktober 2017 / Groene Amsterdammer

Artikelen / Groene Amsterdammer

Hoe Oranje honderden vluchtelingen en journalisten trotseerde


Voor de Groene Amsterdammer schreef Roos een reportage over het Drentse dorp Oranje. Afgelopen zomer verdween de laatste van de zevenhonderd asielzoekers die op last van het COA waren ondergebracht in Oranje. De inwoners kijken terug op drie bewogen jaren. ‘Wat minder media-aandacht was beter geweest.’

 

Lees de reportage hier.

/3271.jpg
Roos Menkhorst / woensdag 16 maart 2016 / Vrij Nederland

Artikelen / Onderzoek voor Vrij Nederland

Hoe een pilotenschool opleidt tot werkloosheid

Catrien en Roos schreven een onderzoeksverhaal over de vliegopleiding CAE Oxford Aviation Academy - ook wel de oudste vliegopleiding van Nederland. Pilotenoverschot of niet, de CAE bleef onverminderd honderden studenten aannemen – à ruim een ton per student. De selectiecriteria werden versoepeld, terwijl op de arbeidsmarkt de sollicitatie-eisen steeds strenger werden. ‘Jullie zijn wandelende geldzakjes,’ aldus een instructeur.

'Zou je naar Amerika willen?'
Roos Menkhorst / donderdag 27 maart 2014 / Daily Matters

Artikelen / Interview

'Zou je naar Amerika willen?'

De Spaanse regisseur Diego Quemada-Díez sprak 600 migranten voor zijn speelfilm La Jaula de Oro, de openingsfilm van Movies that Matter 2014. “Met deze film wil ik de migrant een stem geven.”

/1162.jpg
Roos Menkhorst / donderdag 30 januari 2014 / Folia & Het Parool

Artikelen / Interview

De blonde moslim

Olaf Mesman (22), tweedejaars student Politicologie aan de UvA, besloot vier maanden geleden om zich te bekeren tot de islam. Hij leest de Koran, bidt tot Allah en hij deed mee aan de Ramadan. Hij is er alleen nog lang niet: “Ik voel constant dat ik niet deug, dat ik zondig ben.”

/1164.jpg
Roos Menkhorst / zaterdag 7 december 2013 / Trouw

Artikelen / Interviews

Mijn therapeut en ik

De relatie tussen therapeut en cliënt spreekt tot de verbeelding, getuige ook de talloze films en boeken die aan het onderwerp zijn gewijd. Hoe zien zij het zelf? Drie koppels nemen elkaar onder de loep.

Roos Menkhorst / woensdag 6 november 2013 / De Groene Amsterdammer

Artikelen / Op zoek naar de nieuwe inburgeraars

'Weet u hoe laat het is?'

Sinds januari 2013 zijn nieuwkomers verantwoordelijk voor hun eigen inburgering. In de praktijk betekent dit dat er al bijna een jaar nauwelijks wordt ingeburgerd.