Artikelen in 'TV - Video' - X
Adinda Akkermans / vrijdag 18 april 2014 / Human

TV - Video / Techniek & Moraal

Het Filosofisch Kwintet

Is alles wat mogelijk is wenselijk of zouden er morele grenzen gesteld moeten worden aan de huidige, snelle technologische ontwikkelingen?  Technologie en Moraal is het centrale thema van een nieuw seizoen van het televisieprogramma Het Filosofisch Kwintet, waaraan Adinda meewerkt. De eerste aflevering werd uitgezonden tijdens de G8 van de Filosofie en is hier terug te kijken. De volgende uitzending is op zondag 22 juni.

Van blote borsten en sociale media
Emmie Kollau / zondag 23 maart 2014

TV - Video / Movies that Matter

Van blote borsten en sociale media

Bijna naakt, met teksten over haar borsten geschilderd, strijdt Inna Shevchenko samen met actiegroep Femen voor democratie en vrijheid. Ala'a Basatneh lijkt met haar hoofddoek haar tegenpool. Vanuit haar slaapkamer in Chicago helpt ze activisten in  Syrië. Inna en Ala'a gebruiken totaal verschillende methodes, maar lijken toch op elkaar.

Jungle by Night - Kiwi (On the Roof)
Emmie Kollau / vrijdag 7 juni 2013

TV - Video / clip

Jungle by Night - Kiwi (On the Roof)

Videoclip voor de populaire Amsterdamse band 'Jungle By Night', geschoten op een mooie zonnige dag op het dak van restaurant Baut in Amsterdam.

 

So You Think You Can Dance in Iran
Emmie Kollau / woensdag 20 maart 2013

TV - Video / Movies that Matter

So You Think You Can Dance in Iran

Hoe dans je in een land waar je van god niet mag dansen? Mohammad Abbasi, Ehsan Hemat en Ali Moini maakten ondanks de censuur voorstellingen in Iran. In maart 2013 brachten ze in Nederland een oud stuk opnieuw op de planken. Nu zonder last van censuur. Of is die er altijd?