Artikelen in 'TV - Video' - X
/4000.png
Bureau Boven / donderdag 22 maart 2018

TV - Video

Bureau Boven maakt tv en video's

De leden van Bureau Boven werken als researcher voor verschillende programma's van omroep Human en maken video's (van research en interview tot opnames en montage) voor het Iron Curtain Project en diverse opdrachtgevers. 

Adinda Akkermans / zondag 18 maart 2018 / Human

TV - Video

Het Filosofisch Kwintet

Onder leiding van Clairy Polak praten filosofen en andere denkers over belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. Adinda werkt dit jaar voor het vierde seizoen mee als researcher voor dit televisieprogramma van HUMAN.

Emmie Kollau / vrijdag 20 oktober 2017 / Iron Curtain Project

TV - Video

East meets West

Hoewel het Ijzeren Gordijn al lang verdwenen is, zijn er nog steeds veel misverstanden tussen Oost- en West-Europa. De laatste jaren lijkt de kloof weer te groeien. Emmie werkt voor het Iron Curtain Project aan een serie interviews met denkers en schrijvers over de misverstanden over en weer. 

Catrien Spijkerman / dinsdag 22 maart 2016 / Querido/Fosfor

TV - Video

De man die per ongeluk het Ijzeren Gordijn opende

Arpad Bella was grenswachter langs het IJzeren Gordijn in Hongarije. In 1989 werd er een symbolische picnick georganiseerd bij zijn overgang. Toen er een grote stroom Oost-Duitse vluchtelingen aankwam moest hij kiezen: het hek openen of schieten. 

 

Deze video maakt onderdeel uit van de multimediale longread 'De Terugkeer van het Prikkeldraad', uitgegeven door Querido/Fosfor.

 

 

 

Regie: Catrien Spijkerman en Mira Zeehandelaar

Camera: Fabian Kreusz

Montage: Emmie Kollau

Emmie Kollau / zondag 22 maart 2015 / Iron Curtain Project

TV - Video / Korte documetaire

De eerste woorden die ik leerde waren: 'Dat doen we hier zo niet'.

 

Dumitru Tudor ontvluchtte met zijn gezin Roemenië na de val van Ceausescu. Zijn dochter Ioana was negen jaar oud. Zijn verhaal werd onbedoeld ook háár verhaal. Bekijk de korte documentaire van Emmie hier.

Van blote borsten en sociale media
Emmie Kollau / zondag 23 maart 2014

TV - Video / Movies that Matter

Van blote borsten en sociale media

Bijna naakt, met teksten over haar borsten geschilderd, strijdt Inna Shevchenko samen met actiegroep Femen voor democratie en vrijheid. Ala'a Basatneh lijkt met haar hoofddoek haar tegenpool. Vanuit haar slaapkamer in Chicago helpt ze activisten in  Syrië. Inna en Ala'a gebruiken totaal verschillende methodes, maar lijken toch op elkaar.

Jungle by Night - Kiwi (On the Roof)
Emmie Kollau / vrijdag 7 juni 2013

TV - Video / clip

Jungle by Night - Kiwi (On the Roof)

Videoclip voor de populaire Amsterdamse band 'Jungle By Night', geschoten op een mooie zonnige dag op het dak van restaurant Baut in Amsterdam.

 

So You Think You Can Dance in Iran
Emmie Kollau / woensdag 20 maart 2013

TV - Video / Movies that Matter

So You Think You Can Dance in Iran

Hoe dans je in een land waar je van god niet mag dansen? Mohammad Abbasi, Ehsan Hemat en Ali Moini maakten ondanks de censuur voorstellingen in Iran. In maart 2013 brachten ze in Nederland een oud stuk opnieuw op de planken. Nu zonder last van censuur. Of is die er altijd?